Натурална антиплака паста за зъби със Зеолит

Информация за продукта
Натурална антиплака паста за зъби със Зеолит- 97,5 % Природен състав. Пастата не  съдържа флуор и мента и е подходяща за хомеопатично лечение.

Пастата е разработена от Института по органична и неорганична химия към БАН. Съдържа зеолит, билкови екстракти (смрадлика, полски хвощ) босилек), разтворим калций, етерично масло от римска лайка и натурален подсладител.

Начин на употреба: част от пастата се поставя на подходяща четка и зъбите и венците се почистват чрез лек масаж в продължение на 2-3 минути.

Действие: цялостна грижа за зъбите, венците и устната кухина. Зеолитът почиства зъбите, премахва и предпазва от натрупването на плака. Разтворимият калций и фосфати, ксилитолът  и екстрактът от смрадлика, полски хвощ и босилек подпомагат реминерализацията на зъбите и ги предпазват от развитие на кариес. Натурална антиплака паста за зъби със Зеолит предпазва венците от кървене, поддържа в добро състояние лигавицата на устната кухина

Зеолитът, познат още като клиноптилолит, е силикатен минерал богат на алуминий, силиций и кислород. Добива се от сърцето на Родопите, като се смята, че именно той е “виновникът” за дълголетието на жителите в тези области. Благодарение на своята микропореста структура и йонизационно действие, той се ползва при пречистването на питейна вода. Освен че оказва изключително благоприятно въздействие на тялото при вътрешен прием, клиноптилолитът се ползва в редица козметични продукти за външно приложение. Има ясно изразени антиоксидантни и детоксикиращи свойства.