Масло от Бял трън

Информация за продукта

Масло от Бял трън е изцяло натурално масло от семена на Български бял трън, извлечено чрез студено пресоване. Белият трън е единственият естествен източник на Silibinin (Silybin) - мощен полифенол, който поддържа здравата структура на клетката и я защитава от разрушаване. Най-видими резултати проявява при зряла кожа.

Изключително силно действие срещу акне и стареене на кожата. След слънце възстановява увредените клетки и защитава от фото-стареене.

Съдържа още 33% линолова киселина (контролираща клетъчния метаболизъм).

Приложения

  • защита от стареене на кожата, фото-стареене и свободни радикали
  • против акне
  • грижа за кожата след слънце

Как се ползва масло от Бял трън

Нанесете умерено количество масло върху добре почистена и суха кожа като масажирате нежно до получаване на лек матов слой, без видимо омазняване. Вашето масло може да замести напълно нощни кремове, лосион след баня и др.

Използва се свободно самостоятелно или като добавка към други натурални козметични продукти.

За други начини на ползване или рецепти, проявете свободно Вашето въображение или направете допълнително лично проучване.

Легенда за Белия трън

Легендата за произхода на името на това интересно растение започва по времето на Дева Мария. Историята разказва, че докато тя бяга с малкия Исус и спира да го кърми, капка от кърмата и попада на листо на бодливото растение. В резултат на това и до днес растението носи характерните млечно бели жилки върху листата си. Тази интересна легенда е запазена и в латинското наименование на растението (marianum), а така също и в немското Mariendistel (трънът на Дева Мария).

Официалната му употреба в медицината започва още през 1755 г.

България е една от малкото страни, в които се отглеждат значителни количества бял трън, основно с лекарствено приложение.

100% натурален продукт. Без консерванти.

20мл