Масло Домат

Информация за продукта

Масло Домат е добито чрез метода на студено пресоване. Това растителното масло от доматено семе и маслен извлек чрез кайсиево масло на доматена люспа. Характерно е с красивия си червено-оранжев цвят и е богато на антиоксиданти, ликопен, фитостероли, алфа и бета каротеноиди. Именно тази незаменима комбинация от естествени съставки оказва силно влияние в предотвратяването на преждевременното стареене на клетката и за съживяването на кожата.

Благодарение на свойството си да регулира секрецията на себум чрез стягане на порите, това ценно масло е подходящо за кожа, склонна към омазняване. Големите количества ликопен в състава му го прави идеално за третиране на изгоряла от слънцето кожа, пигментни петна или хиперпигментация. Ликопенът оказва изсветляващ ефект, който прояснява тена и прави кожата сияйна.

Масло  Домат може да се използва като допълващо лечение от леки до сериозни кожни заболявания като псориазис и екзема.

Полезни действия:

  • Подходящо за напукана, суха, зряла или старееща кожа.
  • При псориазис, екземи и други кожни проблеми.
  • При напукани устни.
  • За наранена и изтощена коса.
  • При по-широки пори и увеличен себум.

Начин на ползване на Масло Домат

Може да се ползва директно върху кожата или да се добавя към кремове, маски или лосиони. Подходящо за добавка към маски за лице или коса.

За доматите и ликопена

Доматите не само са много вкусни, но и поддържат кожата здрава и красива. Плодовете съдържат веществото ликопен, което е антиоксидант и действа като слънцезащитен крем, но отвътре. Антиоксидантното действие на доматите ги прави идеален продукт против стареенето на кожата. Ликопенът помага в борбата с клетъчните щети и зачервяването на кожата. Препоръчителното количество ликопен на ден, което човек трябва да приема е 16 милиграма. Ликопенът намалява броя на свободните радикали в организма, а също така помага на кожата да остане хидратирана.

20мл