декупаж-яйца

Декупаж на яйца


Декупажът на яйца е лесна техника за украсата на великденските яйца. Декорирането на яйцата по този начин има няколко предимства:
- не се цапате с бои;
- яйцето дори и да е спукано при варенето може да се декорира с декупаж;
- за лепило се използва белтък, който е безвреден;
Недостатък на метода е, че ви трябват бели яйца. Залепените картинки по-добре изпъкват и са по-контрастни при използването на бели яйца.

Най-добре е да се работи с всички яйца едновременно т.е. залепва се картинка на яйцето и се оставя да изсъхне, като в това време се работи с друго яйце и т.н.


ПРОДУКТИ:

1. Сварени бели яйца- напълно изстинали и сухи
2. Шарени салфетки
3. 1 белтък
4. Тънка мека четка
5. Картонена кора за яйца

ПРИГОТВЯНЕ:

1. Изрежете си фигурки според шарката на салфетката. Повечето салфетки са 2 или 3 пластови- махнете белите пластове, нека да остане само най-горния цветен пласт. 
2. Разбийте леко белтъка. 
3. Вземете изрязаната фигурка, поставете върху яйцето и намажете от горе с лепило. Внимавайте да не разкъсате хартията. Оставете да изсъхне напълно върху обърната картонена кора за яйца. След като изсъхне залепете следващата фигурка. Ако потърсите в мрежата ще видите прекрасни яйца направени с декупаж. Може да ви се струва, че вашите не са идеални като тези на снимките в мрежата. Не се разочаровайте- това са вашите Великденски яйца и те са прекрасни, защото вие сте ги приготвили с любов! Развихрете въображението си и ще видите какви невероятни яйца ще имате за Великден.
Пожелавам ви весели мигове в подготовката на празника!