Правила-за-масаж-на-лицето

Масаж на лицето или как да съхраним младостта

Сигурно мнозина от вас биха причислили масажът на лице към леките и не толкова необходими процедури в грижа за кожата на лицето. Обикновено почиствайки лицето си или нанасяйки крем ние извършваме леки масажни действия. За съжаление те не са достатъчни, за да предизвикат повишаване на кръвообращението, което би направил един масаж.

Има много различни методи как да се прави масаж на лицето. В интернет пространството може да намерите много статии и видеа за масажи на лицето. Най-важното е да си
изберете метод, който ще ви доставя удоволствие да го прилагате и след това да се чувствате добре.

Редовното практикуването
на масаж на лицето има редица ползи:

  • Стимулира се кръвообращението и лимфния дренаж;
  • Повишава тонуса на кожата;
  • предотвратяване на появата на бръчки;
  • увеличаване на обема на устните;
  • стяга кожата на челото, бузите и брадичката;
  • премахване на подпухналостта на очите;
  • значително подмладяване на кожата;
  • подобряване на състоянието на зъбите;
  • подобряване на цвета на кожата;
  • затопляне на мускулатурата, което прави кожата и мускулите меки и чувствителни.

По време на масаж, поради стимулиране на кръвообращението, кожата е наситена с много кислород, което води до засилени регенеративни и метаболитни процеси. Той също така позволява механично почистване на кожата за премахване на излишните секрети и мъртвите клетки на епидермиса, натрупани в кожата от токсините.

Затова най-важният резултат от въздействието на масажа е релаксацията на всички напрегнати мускули на лицето. Когато се премахне напрежението на мускула, тогава намаляват и бръчките, което е най-бързия видим резултата, забелязващ се веднага на лицето.

По време на масажа е добре да се спазват основните масажни линии:

масажни линии

Желателно е основните масажни линии да се следват и при почистване на лицето и нанасяне на крем.

Всяко растително олио или масло е подходящо за масаж на лицето. Ако искате докато масажирате да работите върху някакъв проблем – например заличаване на белези, може да добавите към базисното масло съответното специализирано /обикновено това са есенциални масла/.

Масажът може да се прави сутрин или през деня, но за мен най-доброто време за масаж на лицето е вечер. В следствие на масажа, кожата на лицето се зачервява, затопля се и така по-добре се усвояват маслата, които сме използвали.

Продължителността на масажа може да е 3, 5, 10 или 15 минути. Единственото правило тук е на нас да ни е приятно и да изпитваме удоволствие от масажа. Дори при 3-5 минутен, но редовен масаж ще забележите резултатите след 7 до 10 дни.

Във видеото по-долу Абигейл Джейм- козметик и автор на книги за грижа за красотата, показва как да си направим антиейдж лифтинг масаж на лицето само за 4 минути. Тя препоръчва два пъти на ден да правим масаж на лицето, като първите резултати ще са видими още на втората седмица.