Сапун със закваска за кисело мляко

Информация за продукта

Ръчно изработен сапун със закваска за кисело мляко. Нежен към кожата, почиства я добре без да я изсушава. Кожата остава гладка и мека.

Не съдържа SLS, изкуствени оцветители и минерални масла.

Активни съставки:

- Масло от ший, отличаващо се с хидратиращи и интензивно подхранващи свойства. То е богато на различни мастни киселини – олеинова киселина, стеаринова киселина, линолова киселина, линоленова, палмитинова и арахидова киселини. Те имат антиоксидантни и противовъзпалителни свойства, които подобряват качеството на кожата. В състава на маслото от ший влизат още витамините Е, А, С.

Масло от сладък бадем, получено от ядките по метода на пресоване, съдържа 86% ненаситени мастни киселини и едва 14% наситени мастни киселини. Мастните киселини подхранват и хидратират кожата. Проникват в нея и доставят важните си антиоксиданти дълбоко в дермата.

Палмово масло, което овлажнява кожата и повишава нейната еластичност. Благодарение на антибактериалното си действие то е подходящо средство в грижата за чувствителна кожа.

Слънчогледово масло, богато на витамин Е, което подхранва кожата.

Закваска за кисело мляко, естествена българска закваска от живи пробиотични щамове - Lactobacillus Bulgaricus и Streptococcus Thermophilus, изолирани от екологично чисти природни източници в България. Възстановява естествената микрофлора на кожата.

Сапунът със закваска за кисело мляко е подходящ и полезен за цялото семейство и за всички типове кожа. Може да се използва и от деца над 3 години.

За най-добри резултати използвайте сапуна заедно с другите продукти за грижа за лицето на фирма Фитокод.