Крем за лице и тяло Невен

Информация за продукта

50мл

Специално разработен за успокояване, овлажняване и подхранване на кожата, крем за лице и тяло Невен е подходящ е за всекидневна употреба, като може да се използва и от деца над 3 години.

Конкретът е извлек от цветовете на невена, получен по специфичен начин чрез екстракция с органичен разтворител. Този начин на обработка позволява по-пълноценно да се извлекат биологично-активните съставки на цветчетата. След екстракцията органичният разтворител се отстранява и остава гъста восъкоподобна маса с наситен оранжево-кафяв цвят и изразен мирис на невен. В нея се съдържат етерично масло, фитостероли, резини, флавоноиди, каротеноиди, които придават на конкрета противовъзпалително, антибактериално и антигъбично, ранозарастващо, и регенериращо тъканите действие.

За допълнителна защита е добавен пчелен восък, който образува филм върху кожата и я защитава от изсушаване. Това обаче не утежнява консистенцията на крема, той е бързо попиващ и немазен. Повече за ползите на невена може да прочетете от тук.

За какво можете да прилагате крема Невен в семейството, включително и за децата над 3 години:

  1. Защита, хидратация и подхранване на ръце.
  2. Подхранване и омекотяване на напукани пети.
  3. По-бързо зарастване на малки рани от порязване, ожулване, леки повърхностни изгаряния, ухапвания от насекоми, пришки – след като са били третирани с подходящи лекарства, ако се налага.
  4. За избледняване на поствъзпалителни белези, например на мястото на възпалена пъпка.
  5. Успокояване на кожата след излагане на слънце, епилация или бръснене.
  6. При лунички и пигментни петна. Крем Невен няма избелващо действие. Идеята в случая е друга – каротеноидите са основни антиоксиданти в кожата, които пазят клетките от оксидативен стрес. Установено е, че след излагане на слънце, количеството им в кожата намалява до ½ от първоначалното.

Крем за лице и тяло Невен може чудесно да се комбинира със слънцезащитни продукти като Слънцезащитно мляко SPF 30 с масло от канабис и Слънцезащитно мляко SPF 50 с масло от канабис .
Кремът е в безвъздушна опаковка, което осигурява защита от окисление на продукта.

Състав:  AQUA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN, BEESWAX, STEARIC ACID, GLYCERYL STEARATE, CETEARYL ALCOHOL, POTASSIUM PALMITOYL HYDROLYZED WHEAT PROTEIN, CALENDULA OFFICINALIS FLOWER EXTRACT, XANTHAN GUM, BENZYL ALCOHOL, SALICYLIC ACID, SORBIC ACID