Вивалек крем при болка в ставите

Информация за продукта

Вивалек крем е иновативен продукт за масаж, създаден специално за цялостна  грижа за ставите и периферните нерви в човешкото тяло. Подходящо подбраният  активен комплекс, съдържащ висока концентрация на Метилсалицилат, Ментол и Евгенол, както и удачната козметична форма (крем), осигуряват висок синергизъм на съставките и усещането за бързо облекчение. Включеният в състава Метилсалицилат премахва възпалението в ставите и нервните окончания. Комплексът от Евгенол и Ментол притежава бързо болкоуспокояващо действие с леко охлаждащ, последващ от слабо загряващ ефект.

Активни съставки на Вивалек крем:

Метилсалицилат - производно на салициловата киселина, притежава болкоуспокояващо и силно противовъзпалително действие при локално приложение. Премахва възпалението в нервните окончания и ставите, неселективно потиска фермента циклооксигеназа и понижава нивото на синтеза на простагландините. Оптимизира проницаемостта на капилярите. Ефективно понижава инфилтрацията и оттичането на течности от възпалените участъци. Бързо прониква в кожата, като се биотрансформира в анион на салициловата киселина. Използва се при дископатии, ревматоиден артрит, радикулит, тендовагинит, разтежения, възпаления на периферните нерви и др.

Евгенол - извлича се от карамфиловото масло, което на свой ред се получава от карамфиловите пъпки. Притежава силно обезболяващо и противовъзпалително действие.

Ментол - естествено съединение, получено от мента. При локално приложение проявява охлаждащ ефект и съдоразширяващ. Релаксиращо действие.

Действие:

  • Облекчава възпалението и болката в ставите –  колена, лакти, тазобедрени стави, кръст;
  • Успокоява засегнатите места;
  • Подобрява мускулната еластичност;
  • Изключително подходящ при схващания и травми;

Приложение:

  • Болки в коленете;
  • Болки в кръста;
  • Болки в китки, лакти, рамене

Локално приложените масажни продукти Вивалек имат болкоуспокояващо, противо-възпалително и преодоляващо умората действие.

75мл