Натурален сапун със Зеолит

Информация за продукта

Натурален сапун със Зеолит – Клиноптилолит. Mного добре хидратира кожата, действа успокояващо върху леки дерматологични проблеми, а тежките не ги дразни (лигави) и не на последно място не се разкашва. След употребата на сапуна човек изпитва чувството на чистота.

Зеолитът, познат още като клиноптилолит, е силикатен минерал богат на алуминий, силиций и кислород. Добива се от сърцето на Родопите, като се смята, че именно той е “виновникът” за дълголетието на жителите в тези области. Благодарение на своята микропореста структура и йонизационно действие, той се ползва при пречистването на питейна вода. Освен че оказва изключително благоприятно въздействие на тялото при вътрешен прием, клиноптилолитът се ползва в редица козметични продукти за външно приложение, благодарение на своите антиоксидантни и детоксикиращи способности. Козметичният сапун със зеолит има универсално благотворно действие.

Козметично действие на зеолита

Натуралният сапун със зеолит е подходящ за всеки тип кожа, но особено добри резултати има при мазна и комбинирана кожа, тъй като почиства порите и каналите на мастните жлези. По този начин се премахва излишния себум, който води до появата на акне и черни точки. Също така, продуктът има детоксикиращо и антибактериално действие, което го прави подходящ за третиране на ранички, кожни раздразнения и зачервявания.

Начин на употреба

При почистване на лице, нанесете пяна от сапуна върху навлажнена кожа, като избягвате контакт с очите, след което оставете около минута. Изплакнете обилно с вода. Комбинирайте употребата на сапуна веднъж седмично с Маска за лице със Зеолит. Така ще максимизирате действието на зеолита и по-бързо ще усетите ефекта му.

Ако ползвате продукта за измиване на тялото, нанесете го с помощта на гъба и втривайте докато се появи пяна. Изплакнете с вода. Препоръчваме Ви да ползвате ежедневно Натурален сапун със Зеолит за най-добри резултати.