Масло сквалан

Информация за продукта

Скваланът се извлича от маслина и наподобява себума, който произвежда кожата ни. Абсорбира се бързо без да оставя мазни следи.

Основната му функция е да поддържа хидролипидната бариера, която предпазва кожата от външни агенти и предотвратява загубата на влага. Омекотява, подхранва и подобрява еластичността на кожата, като я прави свежа и сияйна. Забавя преждевременното стареене на дермата.

Скваланът стимулира регенерацията на клетките и производството на колаген, като така подобрява общото състояние на кожата

Има противовъзпалително действие, успокоява раздразнена кожа и насърчава клетъчната регенерация.

Успокоява кожата и намалява зачервяването и подуването и след излагане на слънце. Може да се използва върху всякакъв тип кожа, тъй като не предизвиква появата на пъпки и не запушва порите. Въпреки това сухата кожа се възползва най-много от неговите свойства заради функцията му да задържа влагата в дермата.

Приложение: Подходящ за всеки тип кожа. В грижа за косата – хидратира, заздравява и предпазва от накъсване. Може да се използва самостоятелно като серум, основа за грим или като добавка към други козметични продукти.

Количество: 15ml