Масло от Лавандула

Информация за продукта

Масло от Лавандула е създадено чрез парна дестилация на цветове и стръкове лавандула. В ароматерапията то е с най-много функции - освежава и релаксира, омекотява и балансира, стимулира тялото и духа. Отлично средство за облекчаване на уморени мускули. Засилва кръвообращението на кожата, ускорява процесите на регенерация и заздравяване на раните. Притежава подмладяващи свойства. Не е токсично и не предизвиква дразнене на кожата. Има общо подсилващо и успокояващо нервната система действие. Ефективно е при слънчеви изгаряния и ужилвания от насекоми.

Има репелентно действие. Неутрализира неприятните миризми и дезодорира помещенията. С успокояващ, флорален и дървесен аромат.

Начин на употреба:
Вътрешно приложение: Само след консултиране и при контрол от лекар - ароматерапевт.
За козметични цели:
В балсами и шампоани за коса: 6 - 8 капки. В емулсии и лосиони за тяло: 4 - 5 капки.

За масаж:
В чисто растително масло (50 ml): 10 - 15 капки.

За вана:
Прибавете 5 - 10 капки.

Сауна и инхалации:
Във водата добавете 6 - 8 капки.

За релаксация:
Изсипете 2 - 3 капки масло в свита длан и вдишайте дълбоко изпаренията с цел успокоение на тялото и духа. Втрийте остатъка по китките, глезените или където пожелаете.

Умерени количества могат да се използват за ароматизиране на спално бельо, в арома свещи, като добавка във вани, масажни масла и ароматерапии.
Често използвано във връзка със силното си антибактериално действие върху пресни порезни рани, ухапвания от насекоми, афти, леки изгаряния и други.
Внимание:
Масло от Лавандула не е подходящо за употреба в първите месеци на бременността.
Да не се правят инхалации от лица с астма.

20мл