Масло от Диви шипки

Информация за продукта

Масло от диви шипки събрани в Българските планини проявява изявените си регенериращи свойства в рамките на дни до седмици. Явен неприятел на акнето, бръчките, фините линии около очите, кожните проблеми и досадните белези.

ВНИМАНИЕ! Не е препоръчително да се употребява преди излагане на слънце, но е изключително подходящо след слънце.

Най-успешното от всички познати масла като заместител на сложните многокомпонентни серуми и кремове върху нежната кожа на лицето.

Добре попива и е подходящо за всеки тип кожа, най-вече чувствителна, зряла или дехидратирана. Естествен източник Витамините А, C и К, Каротеноиди.

Приложения на Масло от Диви шипки

  • премахване на бръчки и фини линии около очите, подмладяване
  • лечение на акне, екземи
  • защита от стрии
  • омекотяване и изглаждане на кожата
  • регулиране на масления баланс на кожата
  • лечение на белези и изгаряния
  • премахване на слънчеви петна и увреждания
  • пърхот и повредена коса
  • при проблемни, чупливи и сухи нокти

Как се ползва

Умерено количество от маслото се нанася (препоръчително вечер) върху добре почистена кожа. Вниква по-добре, когато мястото е леко навлажнено с етерична вода по ваш вкус. Масажирайте и втривайте нежно до получаване на лек матов слой, без видимо омазняване на кожата. ВИМАНИЕ! Не се пропоръчва използване преди слънце! Причината е, че някои от витамините в него водят до появата на слънчеви петна. Интересното е, че същото масло има свойството да ги премахва и да регенерира увредената от слънцето кожа, използвано вечер когато сме в покой.

Видими резултати се проявяват в рамките на седмица до месец.

За коса и скалп направете маска в продължение на 30-60 минути, след което измийте с натурален шампоан.

Вашето масло може да замести напълно нощни кремове, серуми, лосион след баня и др.

Легенда за Шипката

Дивата роза (позната като Шипка) е широко разпространена из Българските планини. Силата и устойчивостта на билката към прищевките на времето, се пренася в плода, а от там и в шипковото маслото. Шипките са един най-богатите източници на Витамин C сред растенията.

Извличането на масло от родните планински диви шипки е една немалка авантюра. Шипките в България масово се берат на есен, ръчно, една по една от берачи билкари. В последствие плодът се изсушава на ниски температури и се разделя на семе и люспа. Люспичките се използват за направата на качествени чайове, а ние използваме семената, които след студено пресоване отдават част от скромното си съдържание на масло. За направата на 100 мл. масло са необходими 20 кг. прясно събрани шипки.

100% натурален продукт. Без консерванти.

20мл